10 vragen aan…Maurice Graef

1) Wat doe je tegenwoordig?

Ik doe maatschappelijke projecten voor kwetsbare doelgroepen (jeugd op basisscholen en eenzame ouderen in zorginstellingen), workshops duurzame inzetbaarheid voor bedrijfsleven, Code95 leefstijl cursus voor beroepschauffeurs en soms een beetje over voetbal lullen in de media.

2) wat was je mooiste doelpunt ooit wen probeer het eens te beschrijven?

Mijn mooiste doelpunt was de winnende goal met Roda JC tegen fc Groningen in de 89e min. Hoek 16 meter, kont er in om bal af te schermen, korte draai en schot binnenkant paal binnen. Optie 2 is mijn enige Europese goal, een steenharde kopbal vanaf 16 meter op voorzet Trost. Die sloeg als een granaat in de hoek binnen.

3) welke medespeler heeft de meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Barry v Galen toen hij op volle snelheid op de bal ging staan om vervolgens weg te draaien. Ongelooflijk hoe hij kon voetballen. En feesten….?

4)wat is je mooiste Roda moment en waarom?

Mijn mooiste Roda moment is Ajax uit in 1995 als publiek van Ajax ons na de wedstrijd een staande ovatie geeft.

Feest op de markt na 2e plek.

5) Aan welke wedstrijd heb jij de beste gevoel overgehouden en kijk je nog steeds tevreden op terug?

Feyenoord – Roda JC 1-2 (1995) Toen speelde ik mijn allerbeste wedstrijd.

6) hoe zie jij komend seizoen voor Roda?

Het zal weer overleven worden. Financieel is niks mogelijk.

7) wat is het mooiste stadion waar je in gespeeld hebt en waarom?

Ik vind De Kuip kwa voetbalsfeer het mooiste.
Benfica was ook gaaf.

8. Wie was in jouw tijd de grootste etter als tegenstander en waarom?

Theo Bos. Dat was altijd letterlijk knokken. Hij kreeg in 95 vier wedstrijden schorsing na een vuistslag naar mij.

9) Wie is je favoriete artiest/zanger/groep en waarom en wat je lievelingsnummer?

Ik hou van schlagers maar als ik één favoriet moet zeggen ga ik naar Bruce Springsteen; Jersey girl live. Ondanks dat het nummer niet van hem is zingt hij dit zo goed dat ik steeds kippenvel krijg.

10 wat wil je zelf nog kwijt aan de kantinegasten en aan wie geef je het stokje door voor het volgende interview?

Mijn mooiste tijd als voetballer waren mijn 2 jaar Roda JC. Niet normaal wat we toen gelachen, gezopen en gepresteerd hebben. Ik heb daar ook Marc Luijpers leren kennen, tot op de dag van vandaag een hele goede vriend. Onbeschoft hoe Roda JC hem buiten heeft gewerkt, net als later Ger Senden. Dus mijn aanbeveling is de killer van A-C Milan; Marc Luijpers

Related Post