Praat mee met ons

Subscribe
Notify of
80.5K Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dieter

Hoe oud zou FCTrade zijn? 12?

beckenbauer

Kun je aangeven voor iemand die niet meeleest bij de Buuf wie/wat fctrade is?

Dieter

Een infantiel figuur dat het meer over Aken dan over Roda heeft, zichzelf heel grappig vindt en alleen maar onzin braakt in veel te lange prikkers waar het moeilijk doorheen scrollen is.

butcher

Ook hier, https://www.nu.nl/voetbal/6310725/fc-groningen-koerst-af-op-speciaal-slotduel-met-roda-wordt-soort-bekerfinale.html#nujij Groningen wat de klok slaat. Zonder in de Calimeromodus te willen stappen, 6 jaar kkd heeft Roda kapot gemaakt. Hele volksstammen weten niet wat Roda ooit was. Je merkt dat aan situaties zoals deze waarbij Roda voortdurend de 3e viool krijgt toebedeeld door de journalistiek van buiten… Read more »

Dieter

Schuilt ook zeker waarheid in, je merkt gewoon dat Roda bij oudere generaties veel meer gerespecteerd en erkend wordt als traditionverein dan bij de millennials of hoe je de jongere generaties ook noemen wilt. Op het irritante af soms, en dat heeft inderdaad niks met een eierdopje te maken. Wordt… Read more »

derharrie

Ja..maar de keerzijde is als je volgend seizoen eredivisie speelt en dan 1 van de loserclubjes bent en je dan vaker door vdGijp en Derksen op de korrel genomen wordt dan moet je al die zogenaamde oude generaties horen. Zijn dezelfde wzr figuren die niet tegen (volledig terechte ) kritiek… Read more »

Dieter

Klopt, maar er is imo een verschil tussen niet over je gepraat worden vanwege de huidige prestaties en al dan niet bewust negeren dat je als club een hele geschiedenis vol met tradities hebt waar maar weinig clubs aan kunnen tippen. Maar zoals ik ook al zei gaan die twee… Read more »

beckenbauer

Dit zijn de grootste fantasten uit het Limburgse voetbal: de luchtkastelen van De La Vega, Korotaev, Bilgic en al die anderen Maastricht – Na het klappen van de deal met Dutch Soccer Holdings hoopt MVV ditmaal het merendeel van de aandelen te kunnen verkopen aan een groep regionale ondernemers. Voor… Read more »

Winkie

Korotaev is geen fantast, die heeft flink gesponsered

butcher

Plus die CL opmerking is ook helemaal uit zijn verband gerukt. Goed luisteren kunnen mensen helaas niet meer. De eigen mening is belangrijk, die van de ander niet.

Dieter

Toch nog heel ff de überpositivo uithangen: zelfs als je van Cambuur zou verliezen, en Groningen zou winnen van Telstar, dan volstaat winst in de laatste wedstrijd om het klusje te klaren. Was anders geweest als Groningen gister gewonnen had. Verder geen realistisch scenario natuurlijk want van Cambuur kun je… Read more »

derharrie

Nou… ik vind het een groot voordeel dat Groningen zou moeten winnen en wij ook aan een gelijkspel genoeg hebben. Wat me wel verontrust is dat wij 3 belangrijke jongens op scherp hebben staan. Maar blijf erbij al die kansloze gelijke spelen (omdat je geen echte spits hebt of had)… Read more »

mahispe

Bij Groningen ook .
Valente is einde seizoen al.
Postema en Peersman ook op scherp.

Koempel

En daar zit ‘m juist de crux. Roda kan helemaal niet in een kolkende Euroborg winnen. En dan baseer ik me op de vernietigende kantine-rapportcijfers voor Kongolo, Van der Heiden, Zauner, de grasverliefden Ouaissa en Ould Chikh. De op scherp staande Didden en de Bleierheideboy die niet voetballen kan. En… Read more »

butcher

En of je die psychisch kan overleven na het hele seizoen op plek 1 of 2 gestaan te hebben…

beckenbauer

Gewoon omdat het Koningsdag is, wie zouden jullie doen en waarom?

IMG_8654
Dieter

Zijn ze inmiddels meerderjarig? Zo ja dan is het wat mij betreft weer een mooi voorbeeld van een retorische vraag.

mahispe

Begin ook mijn bedenkingen te krijgen

Dieter

Bij Amalia?

mahispe

Bij Beckie haha

Dieter

Gaan we ons licht nog laten schijnen op datgene wat we gezien hebben of is dat het beschouwen niet waard?

mahispe

Roda spaart zich tot Groningen.
Zo’n wedstrijden zijn we om een of redenen het scherpst.

Oftewel ze gooien zand in de ogen van de concurrentie 😛

Dieter

Idd leuker om Groningen eraan te laten ruiken, ze het gevoel te geven dat ze de promotie voor het grijpen hebben. Volle bak in eigen huis, kan niet misgaan, zo zal de gedachte in heel Nl zijn. Totdat…

beckenbauer

In Kerkrade was Grun echt wel de betere ploeg dus met die wetenschap en de vorm van Roda is het makkelijk voorspellen

butcher

Je herkent ironie niet?

beckenbauer

Alleen mijn eigen🤷‍♂️

beckenbauer

Dat moesten we idd maar eens doen, zeker met de in de 2e ring van de kantine meeglurende Buuf-alleen-maar-meelezen-polonaiseboys. Diva Zauner stelt wekelijks teleur, evenals OC, Kongo en Heidje. Didden ook onzichtbaar tov begin van de competitie en Raatsie laat ook steeds vaker steekjes vallen. Samengevat, als Bassie niet ingrijpt… Read more »

beckenbauer

Op de vrijmarkt deze kecke oorhangertjes gescoord voor het vrouwtje

IMG_8648
butcher

Oh boy,pfff

butcher

Denk dat de spreekwoordelijke nerven parten beginnen te spelen. Team en staf zijn nml redelijk onervaren en de sterkhouders geven niet thuis
Van de afgelopen 4 finales heb je het bij de helft al laten liggen. Het scenario voor verdere miskleunen de komende weken, is dus aanwezig.

derharrie

We hebben het gewoon in de 2e periode laten liggen. Kan me die periode nog goed herinneren, was destijds mijn grote frustraties over al die belachelijke gelijke spelen. Die breken je nu op.

Lodi Clearwater

Roda heeft een selectie waarmee je boven in meedoet, zeg maar top5. En nu herhaal ik me weer, met een spits als Vente en een no6 zoals vdBelt, die van pec vorig seizoen, was eredivisie al weken een feit. Kost geld, maar is een andere discussie. Maar zelfs nu kan… Read more »

mahispe

Kut wissels verkeerde momenten.
Sibum raussss 🙂

derharrie

….klote zooi!

mahispe

We mogen niet promoveren!!!

beckenbauer

Promotiestrijd blijft ongekend spannend: Roda verzuimt met gelijkspel tegen Jong Ajax te profiteren van remise concurrentie Amsterdam – De strijd om promotie in de eerste divisie blijft onverminderd spannend. Roda verzuimde vrijdag in Amsterdam tegen Jong Ajax (1-1) te profiteren van een gelijkspel tussen concurrenten Willem II en FC Groningen,… Read more »

mahispe

Het zou toch wat zijn he.

Roda wint tegen Cambuur en Telstar maakt laatste min gelijk haha.

Maar nu eerst cheers op de Koning om tot rust te komen

Dieter

Ook dat zou niks uitmaken. Wel als Telstar in de laatste minuut de winnende zou maken.

mahispe

Troep
Alles troep
Vandaag was het dun in de broek.

Maar….
Het is pas gespeeld na wedstrijd 38 om 21.50

Dieter

Je bent pas echt serieus de lul wanneer Didden tegen Cambuur een kaart pakt. Dan Beerten met een Koglin zonder wedstrijdritme (als die al kan spelen) tegen Groningen. Ik zou Didden gewoon niet opstellen 🙂

Koempel

Ik waarschuwde eerder voor dat scenario. Didden even aan de kant houden is inderdaad een reële optie.

Winkie

Klote weer,man

butcher

Een flinke teleurstelling inderdaad weer.
Straks sta je nog met lege handen.

Dieter

Maar het verandert eigenlijk ook weer niks he. Of je nu gewonnen had of gelijkgespeeld, door het resultaat op het andere veld blijft de uitgangspositie voor de laatste wedstrijd hetzelfde (even gesteld dat je wint van Cambuur en Groningen ook bij Telstar).

Dieter

We spelen nu helemaal zonder middenveld. Merkwaardige keuze van Sibum om 30 min voor tijd opeens alles of niets te gaan spelen bij deze stand.

Dieter

Extreem extreem slordig, élke kansrijke tegenaanval leveren we de bal in. Veel te lichtzinnig allemaal, verschrikkelijk. En dan dalijk ook nog de deksel op de neus krijgen.

beckenbauer

Zauner was wederom weer dramatisch en had ik veel eerder gewisseld. Daneels en Ouissa raakten ook geen knikker

Dieter

Je kunt ze helaas niet allemaal wisselen.

mahispe

Dzepar komt

beckenbauer

De puppies zien er niet alleen uit als wijven, zo spelen ze ook

Dieter

Als dat zo is, als wat spelen wij dan?

beckenbauer

Als 11 Heidetjes
Of 11 Rijckhofjes zo je wil

Dieter

Vind die Vd Heide zo matig… die deruit, Ouaissa op zn plek, OC op 10 en Dzepar naast Kongolo zou zoveel logischer zijn…

beckenbauer

Speelde vorige week ook al als een krant; mag van mij ook eruit

Lodi Clearwater

Ould Chick goed bezig, Kongolo kunnen we vergeten, dat gaat ‘t ‘m niet worden.

derharrie

Discord

Dieter

Roda wel heel erg kwetsbaar op het middenveld hoor. Zowel Ould-Chikh als Ouaissa op het middenveld is eigenlijk ook te veel, krijgt Kongolo niet belopen. Jammer dat die Dzepar daar niet naast durft te zetten.

Dieter

Maarja, als je ze dan zo in de schoot geworpen krijgt.. winnende trainer heeft altijd gelijk he 🙂

beckenbauer

Een blunderende keeper niet

1 2 3 994